1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk, fűszerezzük, és mustárral ízesítjük. Két gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörünk ezt is húsra tesszük, és pár evőkanál étolajjal összeforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockára vágjuk, olajon fehéredésig sütjük, majd félre tesszük. Az összevágott hagymát kevés zsiradékon megpároljuk, beletesszük az összevágott paprikát, paradi...
Elkészítési idő: 75 pesc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, 1/2-1 órát hűtőbe tesszük. A csirkehúst a paprikákkal és a hagymával váltakozva nyársra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes