Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:

2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej

Sütéshez:

7 dl olaj

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös csirke római tálban
Tejfölös csirke római tálban

1. A karfiolt sós vízben egy kicsit előfőzzük, és egy római tálat kivajazunk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. 2....

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Csirkecomb pékné módra
Csirkecomb pékné módra

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Mónika
Csirkeszárny pörkölt
Csirkeszárny pörkölt

Sok hagymát megdinsztelek, paprikázom, ráteszem a szárnyat "pörkölöm" őket. Amikor már úgy gondolom hogy jó, (vagy már nem tudom "leégés" nélkül folytatni) adok hozzá vizet. Kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk