Annyira csábítóan mosolyogtak a Lala kiflik Limara pékségében...meg kellett sütnöm, hogy megkóstolhassam!
Frissen a legfinomabb, kitűnő vendégváró!
hozzávalók / 4 adag
A mini kiflik tésztájához
1.5 dl tej
175 g joghurt
2 ek cukor
5 dkg friss élesztő
1 dl napraforgó olaj
2 db tojás
70 dkg finomliszt
1 csipet só
A krémhez
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek só
A tetejéhez
1 db tojás
1 ek tej
A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne a joghurtot és a cukrot. A kenyérsütőgép üstjébe tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk az olajat, tojást, lisztet és a sót. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.
Elkészítjük a krémet: a hűtőből kivett margarint/ vajat kézimixerrel kikeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon lazán átgyúrjuk, majd nyolc egyforma részre vágjuk. Egyenként vékony kör alakúra nyújtjuk azokat. Négyet megkenünk sós margarinnal/ vajjal és ráborítunk egy-egy vajazatlan lapot. Az így kapott 4 tésztakör mindegyikét 16 cikkre vágjuk. A széles végüktől kezdve feltekerjük a kis háromszögeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket. Letakarva 20 percig kelesztjük.
Villával felverünk egy tojást, egy evőkanálnyi tejjel és megkenjük a kiflik tetejét. 200°C-ra előmelegített sütőbe 10 percet sütjük. Frissen tálaljuk.
összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: 1+1 nap Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevesebb idő is elég neki. A dagasztás nem túl bonyolult, de jól el kell találni a hidratáltságot, hogy utána jól tudjuk formázni. A víz és a tej elegyében elkeverjük a kovászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük és így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helye...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes