2 kg málna
1 liter víz
40 dkg cukor
a megmosott málnát egy lábosba tettem, kezemmel összetörtem.. ráöntöttem a vizet, hozzá tettem a cukrot és felfőztem... ekkor levettem a gázról és egy nagyméretű sűrű szűrön alaposan átpasszíroztam, ekkor vissza tettem főni és jó sziruposra főztem, akkor jó mikor már ragad az ujjamhoz, ekkor sterilizált üvegekbe töltöttem, lezártam, az üvegeket 10 percre fejre állítom, és száraz dunsztba hagyom kihűlni 2 napig...ezután mehet a polcra!!!!
A hozzávalókat vágjuk darabokra, és távolítsuk el a magokat, fás részeket. A feldarabolt gyümölcsöket, a gyömbért és a citromfű- levelet tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a lime lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a tejszínt és 10 dkg porcukrot felteszünk egy lábasban melegedni. Hozzáadjuk a vanília őrleményt és az őrölt szerecsendiót, majd felforraljuk. A tojássárgájákat kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 literes üvegbe tenni, vízzel teletölteni,48 óráig állni hagyni, leszűrni és hűtőbe tenni.10 napig fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott és feldarabolt epret a joghurttal vagy a tejjel összeturmixolom és kevés mézet adok hozzá Még ízletesebb ha más gyümölcsöt is teszek bel pl: banán,alma, őszibarack,ribi...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű