Családireceptkönyv.hu

Mazsolás rizsfelfújt (Rizskoch )


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A rizsfelfújthoz

25 dkg rizs
0.75 l tej
4 dkg vaj
8 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
4 db tojás
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez

1 ek vaj

Elkészítés:



A rizst jól átmossuk, majd lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni, beledobjuk a vajat, sót. Ha a vizet felszívta, a tejet hozzáöntjük, és -gyakori kevergetés mellett - puhára főzzük.
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, a megfőtt-kihűlt rizst, és a tojások felvert habját, valamint a beáztatott mazsolát.
Kivajazott, magas falú kb 20 x 30-as tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt halványbarnára sütjük.

Mazsolás rizsfelfújt (Rizskoch )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza, Focaccia
Pizza, Focaccia

Osszegyurni Hagyni megkelni Tepsibe kiteriteni Hagyni pihentetni 200fok suto ha ventilatoros Tetejrre olaj es durva so rozmaring Vagy tetszes szerint Lehet paradicsomot ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétestészta (igazi)
Rétestészta (igazi)

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos vízben elkevert egész tojást, az ecetet és az olvasztott vajat apránként a lisztbe öntjük és késsel tésztává dolgozzuk. A tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Balatoni krumplis lángos
Balatoni krumplis lángos

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen megpucoljuk és áttörjük, majd egyből kidagasztjuk a tésztát. Az áttö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes zöldséges ragu tésztával.
Tejszínes zöldséges ragu tésztával.

A szalonnát apró kockákra vágom és a zsíron jól lepirítom, erre teszem rá a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, sózom borsozom és addig sütöm amíg már kezd szép barna lenni a szín...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk