Hozzávalók: 2 kg ribizli, kb. 1,6 cukor
Elkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a levét egy zománcozott lábasba kifogjuk. MInden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra csepegtetve az megkocsonyásodik. Forró, tiszta, csirátlanított üvegekbe tesszük ás másnap, miután kihűlt és a teteje bebőrösödött, lekötjük.
a
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyobb lábasba tedd bele a megtisztított epret. Ha gyorsfagyasztott epret használsz, mint én, akkor egyszerűen öntsd bele. Add hozzá a cukrot, és közepes-nagy lángon forrald...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz