Hozzávalók: 2 kg ribizli, kb. 1,6 cukor
Elkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a levét egy zománcozott lábasba kifogjuk. MInden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra csepegtetve az megkocsonyásodik. Forró, tiszta, csirátlanított üvegekbe tesszük ás másnap, miután kihűlt és a teteje bebőrösödött, lekötjük.
A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel. Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A szilvát megmossuk. Egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Kb. 30 perc múlva szétfő, a magja így majd könnyen eltávolítható. 2. A szilvát szűrőbe tesszük és átpas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 5 kg szárral és maggal együtt mért meggyhez 2 kg cukrot számítunk. 2. A leszárazott, megmosott gyümölcsről lecsorgatjuk a vizet, kimagozzuk, és a cukorral, 1 tk szalicillel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű