Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ribizlilekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 kg ribizli, kb. 1,6 cukor

Elkészítés:


Elkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a levét egy zománcozott lábasba kifogjuk. MInden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra csepegtetve az megkocsonyásodik. Forró, tiszta, csirátlanított üvegekbe tesszük ás másnap, miután kihűlt és a teteje bebőrösödött, lekötjük.

Ribizlilekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gulyáskrém házilag
Gulyáskrém házilag

A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 fokos sütőbe toljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Meggylekvár
Meggylekvár

Mivel tartósítószer nélkül készül a lekvárod, nagyon fontos, hogy a befőttesüvegek csírátlanok legyenek. Ehhez először is mosogatószerrel nagyon alaposan mosd el az üvegeket és a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Mariann Szakály Az uborkát idén már 80/20.on fogom eltenni. Karesz Évi Elkészíted a kovászost ahogy szoktad majd átszűröd a levet, az uborkát kisebb üvegekbe teszed, mehet rá a lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eper Dzsem
Eper Dzsem

Az epret egy kis időre beáztatjuk majd szűrőben folyó víz alatt megmossuk. Szárát eltávolítjuk . Egy kis tálkával egészben hagyunk apróbb szemeket. Egy magas falú lábasban a hozzáa...

Elkészítési idő: az eper víztart
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk