20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg kukorica (konzerv)
20 dkg füstölt sonka
10 dkg ementáli
5 dkg parmezán
friss zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi fokhagymapor
só, bors
olaj
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük. A sajtokat lereszeljük és hozzákeverjük amíg forró, így ráolvad, megszórjuk a felszeletelt petrezselyemzölddel és már fogyaszthatjuk is. Hidegen és melegen is csodás fincsiség!
A fejessalátát leveleire szedjük. A külső, csúnyább leveleket ne használjuk fel. A kiválogatott leveleket egyenként, folyó, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Az ecetes salátaléhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az ecettel, a mézzel és az olajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd az öntetbe forgatjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy fazék sós vízben főzzük ki a tésztát a megfelelő puhaságig. Tegyük a citromlevet, csilit egy tálba a fele mennyiségű bazsalikommal és a korianderrel, majd ízlés szerint só...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű