Alkoholmentes bólé
Hozzávalók: 2 liter Traubisoda, tetszés szerint déligyümölcs (narancs, mandarin, grapefruit, banán és/vagy citrom), tetszés szerint sima gyümölcs (alma, körte, barack és/vagy cseresznye/meggybefőtt), 1 üveg befőttlé, 5 dkg mazsola rumaroma
Elkészítés: A mazsolát átmossuk, majd vízbe tesszük, amibe előzőleg rumaromát kevertünk. Ebben áztatjuk 20 percig. Egy 5 literes edénybe vagy tálba beleöntjük a Traubisodát és a befőtt levét. A gyümölcsöket meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, szétszedjük gerezdekre stb., a befőtt tartalmát is a finomsághoz adjuk. Legutoljára a mazsola marad, ezt is hozzákeverjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe, lefedve, fél vagy egy napig érleljük.
Gyerekbólé
Hozzávalók: 1 ananászkonzerv, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 őszibarack befőtt, 1 narancs, 1 alma, 1 liter traubiszóda
Elkészítés: A gyümölcsöket feldaraboljuk és a befőttek levével együtt egy nagyobb üvegtálba rakjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük. Fogyasztás előtt hozzáöntjük a traubit.
Bólé fehérborral
Hozzávalók: 1 ü. pezsgő, 1 ü. édes fehérbor, 1 doboz ananászkonzerv (darabolt), 1-2 mandarin, 20 dkg eper, 20 dkg málna
Elkészítés: 1 üveg pezsgőt 1 üveg édes fehérborral egy nagy üvegtálba öntünk majd teszünk hozzá 1 levétől lecsöpögtetett darabolt ananászkonzervet, 1-2 mandarint, 1 narancsot, 15-20 deka fagyasztott epret, 15-20 deka málnát. Majd jól lehűtjük és pezsgős poharakba kínáljuk.
Fűszeres bólé
Hozzávalók: 1 liter fehér bor, 1 liter vörös bor, 5 narancs (vagy más gyümölcs), 1-1 kanál rum, tripliszeg, meggylikőr, 1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 20 dkg cukor
Elkészítés: A gyümölcsöt felkarikázva a bólés tálba tesszük, hozzáadjuk a többi anyagot is és többször megkeverve 1 napig állni hagyjuk. Ha frissen fogyasztjuk akkor a gyümölccsel együtt is tálalhatjuk, de ha hosszabb időn át szeretnénk tárolni, akkor le kell szűrni.
Gyümölcsbólé
Hozzávalók: Bármilyen gyümölcs, Alma,Banán,Narancs,Mandarin,Szőlő,Kiwi, de bármilyen gyümölcs jó. Őszibaracklé annyi hogy ellepje a gyümölcsöt, 2-3 kanál méz kicsi citromlé vagy egy citrom leve
Elkészítés: A gyümölcsöket megpucolom összedarabolom egy tálba teszem majd ráöntöm az őszibaracklét beleteszem a citromlevét és a mézet óvatosan összekavarom beteszem hűtőbe ,hogy jobban összeérjenek az ízek és fogyasztható .Ilyenkor télen kiváló vitaminforrás és édesség helyet ezt nassoljuk nagyon fincsi a gyerekek imádni fogják. Mindig hűtőbe tároljuk mert megromolhat de aki nem szereti hidegen mielőtt enné vegye ki hamarabb a hűtőből és fogyassza szobahőmérsékleten.
2 pohár italhoz vágj négyfelé 2 db főtt céklát, továbbá darabolj fel 1/2 db megtisztított ananászt és 1 db meghámozott almát. Tedd mindet turmixgépbe egy hüvelyknyi darab finomra r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat kimagozzuk, felkockázzuk, majd turmixba tesszük a fahéjjal és a tejjel. Habosra turmixoljuk. Poharakba öntjük, a jégkockákat belerakjuk. Szélét citromkarikával díszíthet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így az epermagok nem kerülnek bele a limonádéba. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 citromot megmossuk és megpucoljuk. Megpucoljuk a 30 gerezd fokhagymát is. A citromokat felvagdossuk kisseb darabokra majd bele tesszük a turmixba hozzá tesszük a fokhagyma ge...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű