1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykahús (vagy darált csirkemell)
20 dkg káposzta
15 dkg sárgarépa
4 ek szójaszósz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
4 ek napraforgó olaj
2 csomag réteslap (20 dkg-os)
A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi).
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal alaposan megkenjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1250 Ft
l
1. Pureće batke posoliti s obje strane, politi maslinovim uljem i zarezati nožićem. U zarezane 'džepiće' umetnuti 2-3 lovorova lista i ružmarin (svježu grančicu ili usitnjeni). Je...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgymásra fektetjük a hozzávalókat, megszórjuk kevés kakukkfűvel meg borssal (sózni sem kell, elég sós a bacon meg a sajt), feltekerjük, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk egy sütő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű