1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykahús (vagy darált csirkemell)
20 dkg káposzta
15 dkg sárgarépa
4 ek szójaszósz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
4 ek napraforgó olaj
2 csomag réteslap (20 dkg-os)
A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi).
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal alaposan megkenjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1250 Ft
l
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. Az olajon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: KönnyűA tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát húsdarálón letekerjük. - de ma már a robotgép gyorsabb megoldás. - A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű- Szóval tyúk vágáshoz odateszel kb 5 liter vizet forralni ! - Nagyon megfened a kést. Éles legyen ám. - Ha tudod melyik tyúkot vágod, annak reggel már nem adsz enni, és nem enge...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes