60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mokkáskanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
A húst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vagdossuk, hozzákeverjük a fűszereket és a bort, 4-5 kanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma sóval, lisztbe mártjuk és jó forró olajban hirtelen kisütjük a hús szeleteket. A sütés után visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalukat sóztam-borsoztam, lisztbe forgattam. 2. Egy lábasban kevés olajat hevítettem és a húsokat 2-2 szeletenként szintén m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz