60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mokkáskanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
A kockára vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon megdinsztelem, majd ráteszem a felkockázott húst. Sózom, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy c ellepje...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA leveles tésztákat (ha mélyhűtve tároltuk) kivesszük összeállítás előtt egy órával, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Addig felkockázzuk a tarját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKészítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű