1 kg burgonya
2 tojás
4-5 evőkanál liszt
Vénusz olaj a sűtéshez
só
bors
fokhagyma
tejföl
A burgonyát megpucoljuk, nyersen lereszeljük. Sóval, borssal, tojással, liszttel könnyen formálható masszát keverünk belőle.
Forró olajba kanállal halmokat teszünk a masszából, és néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára megsütjük.
Forrón fokhagymával és fokhagymás tejföllel kínáljuk. A fokhagymát akár a tésztába is belekeverhetjük!
A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzzük sós vízben. Mikor már puha, leöntjük a vizet és átnyomjuk krumplinyomón (vagy lereszeljük a reszelő apró lyukú részén). Hagyjuk te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk. Alaposan felverjük a tojásokat. A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat. Folyamatosan kevergetve megsütjük. Kimérjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A feltéthez a vajat kikeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kisebb golyókat formázunk, majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénk kisütni.Forró olajban tesszük, A krokette...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű