50 dkg apró parázsburgonya
2 db cukkini
2 db sárgarépa
3 db kápia paprika
3 nagy lilahagyma
40 dkg csiperke gomba
3-4 gerezd fokhagyma
1 kg csirkehús (comb, szárny, mell vegyesen)
Ízlés szerinti fűszerkeverék
A csirkehúst megmossuk, és ízlés szerint befűszerezzük. (használhatunk fűszersót, de akár pácot is, melybe előző nap célszerű bepácolni)
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, vegyes fűszerekkel megszórjuk és egyenletesen egy tepsibe terítjük.
Erre rakjuk a fűszerezett csirkehúst, majd lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. másfél órát sütjük, majd fólia nélkül, addig amíg elpárolog a leve.
Jó étvágyat kívánok!
A csirkemelleket kicsontozzuk, szeletekre vágjuk, negyedeljük. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, s rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borssal megszórt, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon a reszelt vöröshagymát megdinsztelem majd ráteszem a feldarabolt csirkemellet és sózom, borsozom, pirospaprikázom majd felengedem annyi vízzel,hogy majdnem ellepje a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes