65 dkg liszt
3 mk só
2 mk cukor
3 dl viz
3 ek olaj
3 dkg élesztő
A langyos vízbe bele rakjuk a cukrot,az olajat,élesztőt.10 percet várunk,bele szitáljuk a lisztet amibe bele raktuk a sót. Jó kis puha tésztát kapunk. Vízbe mártott ki csavart konyha ruhával le takarjuk. 1 órát kelesztjük, aztán még egyszer át dolgozzuk,ki cipózzuk ahány pizzát akarunk. Kicsit a kis cipókat is hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.
2 sütőtepsi lesz ebből az adagból.
A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zsírt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű