65 dkg liszt
3 mk só
2 mk cukor
3 dl viz
3 ek olaj
3 dkg élesztő
A langyos vízbe bele rakjuk a cukrot,az olajat,élesztőt.10 percet várunk,bele szitáljuk a lisztet amibe bele raktuk a sót. Jó kis puha tésztát kapunk. Vízbe mártott ki csavart konyha ruhával le takarjuk. 1 órát kelesztjük, aztán még egyszer át dolgozzuk,ki cipózzuk ahány pizzát akarunk. Kicsit a kis cipókat is hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.
2 sütőtepsi lesz ebből az adagból.
A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk. Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk. Ha me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tány...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőször kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (az élesztőt nem kell külön felfuttatni). Tegyük bele az olajat, majd lassan adagoljunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz. 20-...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Könnyű