• 8 db tojás
• 3 ek tejföl
• 3 ek finomliszt
• ½ cs petrezselyem
• ½ kk ételízesítő por
• ½ mk őrölt bors
• 2 ek olaj
• 20 dkg füstölt sajt (lehet sima is)
• 20 szelet selyemsonka
• A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.
• Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd forró sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük.
• Ha megsült, kivesszük a tepsiből, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. Óvatosan elválasztjuk a fóliától és hosszában feltekerjük.
• Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.
• Hűtőben lehűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük
A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: 30percA zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát belekeverjük 5-6 evőkanál olívaolajba és ráöntjük a salátára, majd fűszerezzük. A kaprot apr...
Elkészítési idő:Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot. Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra. Öntet: keverd össze az olaja...
Elkészítési idő: