A tésztához
• 50 dkg finomliszt
• 2.5 dkg élesztő
• 2.5 dl tej
• 1 ek cukor
• 1 dl napraforgó olaj
• 1 tk só
• 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Az összeállításhoz és a tetejére
• 200 g virsli
• 10 dkg sajt (reszelt)
• 1 db tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A feltéthez: - 3-4 db virsli (én a roppanós bécsi virslit használtam) -pizzakrém,ízlés szerint pizza fűszerkeverék. -15dkg kockázott bacon -10 dkg kolbász -10 dkg trapista saj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízbe morzsold bele. Gyúrd össze a liszttel, az olajjal és ízlésed szerint sóval. Fél órát pihentesd meleg helyen, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, majd a kókuszzsíron megpirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű