A tésztához
• 50 dkg finomliszt
• 2.5 dkg élesztő
• 2.5 dl tej
• 1 ek cukor
• 1 dl napraforgó olaj
• 1 tk só
• 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Az összeállításhoz és a tetejére
• 200 g virsli
• 10 dkg sajt (reszelt)
• 1 db tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A krumplit felkarikázzuk és egy tepsibe tesszük. közben a daráthúst megsütjük serpenyőben és a felét a krumplira tesszük. A sajtot lereszeljük és teszünk a húsra. Ezt a művelete...
Elkészítési idő:A kenyeret hosszába, majd keresztbe beirdalom. Nem vágom teljesen el, hogy egyben maradjon. Sajtot teszek bele. Összekeverem a vajat a póréhagymával, a fokhagymával és a sóva...
Elkészítési idő: 45 percA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: