menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga - paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 dkg kókuszkrém (tejföl sűrűségű)
2 kis méretű tojás
3 ek. olvasztott kókuszolaj
1 ek. citromlé vagy almaecet
25 dkg nyílgyökérpor
kb. 8 dkg tápióka keményítő
3 ek. kókuszliszt
1 tk. útifűmaghéj
3 ek. erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. szódabikarbóna
+
tápióka keménytő vagy nyílgyökérpor a nyújtáshoz
A töltelékhez:
5-6 dkg puha kókuszolaj
5 dkg erythritol ízlés szerint
2-3 ek. kakaópor ( cukrozatlan)

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze, hagyd pihenni 5 percet, ha a tészta túl lágy ,akkor még kanalanként adhatsz hozzá tápiókát vagy nyílgyökérport, ez függ a tojások nagyságától is. Ha esetleg túl száraz lenne, akkor pedig kanalanként vizet adhatsz hozzá. A tésztának jól gyúrhatónak kell lennie, de ne legyen túl nedves sem. Lisztezett szilikonos nyújtólapon vagy sütőpapíron nyújtsd ki kb 2-3 mm vastagra. A töltelék hozzávalóit keverd simára, kend meg vele a tészta lapot, a nyújtólap vagy a sütőpapír segítségével tekerd fel szorosan. Vágd kb 1 centis szeletekre, tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 percig, többször ellenőrizd őket. Ha kevesebb ideig sütöd, akkor puhább lesz, ha tovább, akkor ropogósabb. Hagyd hűlni a tepsin, így a tészta beszívja a kisült kakaós olajat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Formakenyér
Formakenyér

Egy műanyag tállal lefedtem.Fél órát hagytam kelni.majd ketté szedtem a tésztát. Bagetthet hasonlóan megformáztam,és a formába tettem.Megspricceltem vízzel a szebb kelés miatt,és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
GM Briós
GM Briós

A tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez. Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kelt tészta töltött kiflinek
Kelt tészta töltött kiflinek

Jól összegyúrni,kb. 45-60 percet pihentetni meleg helyen és szépen megkel. Én a lisztet kb. 1 percre mikroba teszem melegíteni mielőtt összegyúrom a többi hozzávalóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vizes zsemle
Vizes zsemle

-A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe mérjük. Miután kidolgozta a tésztát a gép kikapcsoljuk, és 30 percig hagyjuk az üstbe kelni. -Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. -9 felé mérjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk