Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kakaós csiga - paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 dkg kókuszkrém (tejföl sűrűségű)
2 kis méretű tojás
3 ek. olvasztott kókuszolaj
1 ek. citromlé vagy almaecet
25 dkg nyílgyökérpor
kb. 8 dkg tápióka keményítő
3 ek. kókuszliszt
1 tk. útifűmaghéj
3 ek. erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. szódabikarbóna
+
tápióka keménytő vagy nyílgyökérpor a nyújtáshoz
A töltelékhez:
5-6 dkg puha kókuszolaj
5 dkg erythritol ízlés szerint
2-3 ek. kakaópor ( cukrozatlan)

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze, hagyd pihenni 5 percet, ha a tészta túl lágy ,akkor még kanalanként adhatsz hozzá tápiókát vagy nyílgyökérport, ez függ a tojások nagyságától is. Ha esetleg túl száraz lenne, akkor pedig kanalanként vizet adhatsz hozzá. A tésztának jól gyúrhatónak kell lennie, de ne legyen túl nedves sem. Lisztezett szilikonos nyújtólapon vagy sütőpapíron nyújtsd ki kb 2-3 mm vastagra. A töltelék hozzávalóit keverd simára, kend meg vele a tészta lapot, a nyújtólap vagy a sütőpapír segítségével tekerd fel szorosan. Vágd kb 1 centis szeletekre, tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 percig, többször ellenőrizd őket. Ha kevesebb ideig sütöd, akkor puhább lesz, ha tovább, akkor ropogósabb. Hagyd hűlni a tepsin, így a tészta beszívja a kisült kakaós olajat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Finom kifli (Matyi Éva)
Finom kifli (Matyi Éva)

Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Köleskenyér,mindenmentes
Köleskenyér,mindenmentes

A kölest előző este beáztatjuk, éjszakára a hűtőbe tesszük. A chia magot beáztatjuk 125ml vízbe, hamarosan gél állagú lesz. A kölesről leöntjük az áztató vizet, majd egy aprítógép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Lekváros bukta
Lekváros bukta

A tejet picit langyosítom, az olaj se legyen hideg. A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha kell egy pici lisztet még szórok rá. Lefedve hagyom háromnegyed órát kelni. Deszkát jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Sajtos perec
Sajtos perec

lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk