menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga - paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 dkg kókuszkrém (tejföl sűrűségű)
2 kis méretű tojás
3 ek. olvasztott kókuszolaj
1 ek. citromlé vagy almaecet
25 dkg nyílgyökérpor
kb. 8 dkg tápióka keményítő
3 ek. kókuszliszt
1 tk. útifűmaghéj
3 ek. erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. szódabikarbóna
+
tápióka keménytő vagy nyílgyökérpor a nyújtáshoz
A töltelékhez:
5-6 dkg puha kókuszolaj
5 dkg erythritol ízlés szerint
2-3 ek. kakaópor ( cukrozatlan)

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze, hagyd pihenni 5 percet, ha a tészta túl lágy ,akkor még kanalanként adhatsz hozzá tápiókát vagy nyílgyökérport, ez függ a tojások nagyságától is. Ha esetleg túl száraz lenne, akkor pedig kanalanként vizet adhatsz hozzá. A tésztának jól gyúrhatónak kell lennie, de ne legyen túl nedves sem. Lisztezett szilikonos nyújtólapon vagy sütőpapíron nyújtsd ki kb 2-3 mm vastagra. A töltelék hozzávalóit keverd simára, kend meg vele a tészta lapot, a nyújtólap vagy a sütőpapír segítségével tekerd fel szorosan. Vágd kb 1 centis szeletekre, tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 percig, többször ellenőrizd őket. Ha kevesebb ideig sütöd, akkor puhább lesz, ha tovább, akkor ropogósabb. Hagyd hűlni a tepsin, így a tészta beszívja a kisült kakaós olajat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Egyszerű sajtos rudak
Egyszerű sajtos rudak

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér

A kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt. Alaposan összekeverjük a csipet cukorral, és letakarva szobahőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk úgy, hogy az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Acma, a puha török zsemle
Acma, a puha török zsemle

A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk