A gombócokhoz:
2 dl sovány tej
35 g zabkorpa
csipet só
30-40 g cukornak megfelelő édesítő (ha nagyon édesszájú vagy, vagy szósz nélkül eszed a gombócot, mehet több is – nálam 10 édesítőtabletta)
ízlés szerint: fél citrom héja, csipetnyi őrölt vanília
200 g sovány / zsírszegény túró
20 g natúr/vaníliás fehérjepor (kevert, szója, vagy kazein alapú fehérjeporral lesz a legjobb állaga)
A tálaláshoz:
a morzsához fél kornspitz (30 g) kiszárítva, ledarálva, teflonserpenyőben kevergetve megpirítva
darált mák
100 – 150 g kefir/joghurt, 20-30 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 8 tabletta porrá törve), vanília
tejben elkeverjük az édesítőt, zabkorpát, csipet sót (ha teszünk bele, akkor a citromhéjat, vaníliát), és tejbedara-szerű, de annál jóval sűrűbb masszává főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összegyúrjuk a villával áttört túróval, és a fehérjeporral (az édesítőt bele lehet tenni utólag is, az összegyúrásnál)
Kornspitz-morzsába vagy darált mákba forgatjuk, joghurtból vagy kefirből kikevert (én a kefirt jobban szeretem, mert kevésbé savanykás) édes mártással leöntve tálaljuk.
A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű