A gombócokhoz:
2 dl sovány tej
35 g zabkorpa
csipet só
30-40 g cukornak megfelelő édesítő (ha nagyon édesszájú vagy, vagy szósz nélkül eszed a gombócot, mehet több is – nálam 10 édesítőtabletta)
ízlés szerint: fél citrom héja, csipetnyi őrölt vanília
200 g sovány / zsírszegény túró
20 g natúr/vaníliás fehérjepor (kevert, szója, vagy kazein alapú fehérjeporral lesz a legjobb állaga)
A tálaláshoz:
a morzsához fél kornspitz (30 g) kiszárítva, ledarálva, teflonserpenyőben kevergetve megpirítva
darált mák
100 – 150 g kefir/joghurt, 20-30 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 8 tabletta porrá törve), vanília
tejben elkeverjük az édesítőt, zabkorpát, csipet sót (ha teszünk bele, akkor a citromhéjat, vaníliát), és tejbedara-szerű, de annál jóval sűrűbb masszává főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összegyúrjuk a villával áttört túróval, és a fehérjeporral (az édesítőt bele lehet tenni utólag is, az összegyúrásnál)
Kornspitz-morzsába vagy darált mákba forgatjuk, joghurtból vagy kefirből kikevert (én a kefirt jobban szeretem, mert kevésbé savanykás) édes mártással leöntve tálaljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A joghurtot, tojást, sót, borsot, a zúzott fokhagymát és a lisztet összekeverjük egy széles, lapos tányérban. Beletesszük a cukkinikarik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd beleöntjük a hideg tejet. Addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beletesszük a medvehagymát, a sajtot és a fűszereket, és öss...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: 1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű