90 g zabpehelyliszt
40 g búzasikér
1 kk só
1 tk porélesztő
1 dl langyos víz
1 ek olvasztott kókuszolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem) Hogy honnan jött az ötlet ehhez a tejfölös kenéshez, azt ne kérdezze senki, mert nem tudom megmondani : ) Csak annyit tudok, hogy – szerintem – nagyon nagyon jó állagú és finom lett.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: NehézA szárazanyagokat összekevertem, bele a nedveseket, és végén az olajat, dagasztógéppel kikevertettem, majd olajjal vékonyan kikent és rizsliszttel megszórt jénaiba tettem, vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, sót, olajat, tejfölt. Ízlés szerint szórhatunk a tésztába is magvaka...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojásokat üssük le, majd válasszuk szét a sárgáját, és a fehérjét. A tojássárgájához adjuk hozzá a krémsajtot, a sót, illetve az édesítőt, ha szeretnénk. Ezután keverjük össze al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű