Almarózsa 3. - mézes recept
hozzávalók / 6 adag
1 csomag leveles tészta
2 nagy db alma
2 ek méz
1 kk fahéj (őrölt)
h
Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk és vékonyan felszeleteljük.
A szeleteket egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal és megfőzzük.
Az almaszeleteket leszűrjük, leáztatjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat megkenjük olvasztott mézzel.
Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát. Ezeket a csíkokat feltekerjük és sütjük.
A hagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük. A húst egy edénybe tesszük, hozzászórjuk a rizst, beleütünk két tojást és eldolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk. Olajon 5 percig sütjük. Utánna hozzáadjuk az összemetélt hagymát, kápiát, zúzott fokhagymát, sót, borsot. Még 5 percig sütjük. Adunk hozzá kecsapot, piros p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű