mandulás csokis kosárka
2014-03-16 11:25:19, vasárnap
30 db kosárka
Töltelék: 1
200 gramm mandula
150 gr porcukor
lé egy nagy narancs
Töltelék: 2
400 ml tej
4 evőkanál kristálycukor
1 tasak vaníliás puding
125 gr vaj
2 evőkanál porcukor
aromák vanília
máz
80 gramm csokoládé
2 evőkanál vaj
a darált mandulát, narancslét, porcukrot összekeverem .
a 2 . hoz pudingot főzők a tejből, porból, cukorból, majd leveszem a tüzről, s belekeverem a vajat , vaniliát, hagyom kissé kihülni .
a mandulás krémet elosztom 30 felé, s a kosarakban nyomkodom utána .
most a vanilia krémet nyomózsákba töltöm s a mandulára nyomom a krémet .
a tetejét bevonom csokimázzal .
ELKÉSZÍTÉS A csirkemellet lefejtjük a csontjáról és vékony csíkokra szeleteljük, enyhén besózzuk és megszórjuk curryvel.1-2 órát pihenni hagyjuk. Odatesszük forrni a vizet a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTormakrémes sonkatekercs elkészítése: Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis kockákra vágom a csirkemellet, a laskagombát, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a sárgarépát lereszelem almareszelőn, szálasra. 2 Kis olajon, wokban megpuhítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra, majd öntsük fel a vízzel. 2. Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű