Családireceptkönyv.hu

Tortakrém receptek 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyekrém

Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.



Hozzávakók:

6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mariann
Sárga leves
Sárga leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyleves
Meggyleves

A meggyet a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. 20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejszínben simára keverjük a lisztet, egy kevés v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar társalgás
társalgás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás eperkrémleves (főzés nélkül)-gyümölcsleves
Bodzás eperkrémleves (főzés nélkül)-gyümölcsleves

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Turmixba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt, citromlevet, cukrot, bodza szirupot, krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk