Gesztenyekrém
Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.
Hozzávakók:
6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.
Hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal különböző magokkal.Előmelegített sütőben aranybarn...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Grease és a vonal egy 19cm x 19cm tepsibe. Melt vajat és csokoládét egy serpenyőben alacsony lángon. Alternatív tegyük egy tálba, és mikrohullámú...
Elkészítési idő: