A tésztához
200 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
20 g élesztő (friss)
500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
4 db tojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
200 g porcukor
200 g kókuszreszelék
1 teáskanál fahéj (őrölt)
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
2
Addig a liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáit, az élesztős tejet és összegyúrjuk. Ha ragadna, kis lisztet adhatunk még hozzá.
3
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
4
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, megkenjük a krém felével, feltekerjük, és kb. másfél centis csigákat vágunk le és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
5
Így járunk el a tészta, és a krém másik felével is. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20
A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a 13 ek. tejben felolvasztott vajat. Masszát két részre osztjuk. Egyikbe rumaromát és a kakaót tesszük, a másikba a...
Elkészítési idő: 1 óra...6 db tojásból,6 kanál cukorból.4 kanál lisztből,2 kanál kakaó porból.1 sütő porból piskótát készítünk.még sül fél kg áttört túrót,25 dkg vajat,30 dkg porcukrot,3 db vaníliás cuk...
Elkészítési idő: 1 óraAz összes alapanyagot gőz felett kikeverjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni. Golyókat formálunk belőle, a közepükbe mandulát nyomunk (a mandulát leforrázzuk, akkor kö...
Elkészítési idő: