60 dkg csirkemell darálva (lehet csirkecomb filé is vagy vegyesen)
1 vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 1 tk só
1/2 tk őrölt fehérbors
2 tk. mustárpor vagy 1 ek. mustár
1/2 tk őrölt kurkuma
1/2 édesburgonya apró kockára vágva
2 kicsi szál szárzeller (angol zeller)
1 marék spenót apróra vágva (vagy fodros kel)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva (opcionális)
1 tojás
3 ek. arany lenmag örlemény
A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tedd be késes robotgépbe és aprítsd meg, én teljesen pépesre kevertem. Ha nincs robotgéped, akkor a darált csirkehúst a kezeddel jó alaposan dolgozd össze a hozzávalókkal. A zöldségeket vágd egyforma nagyon apró darabokra, ezeket is keverd bele. Ha nem eszel paprikát, egyszerűen hagyd ki. Nedves kézzel formázz kisebb pogácsákat. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, kend le olajjal és pakold rá a húst. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 25-30 percig, a sütési idő sütőtől és a fasírtok nagyságától is függ. Félidőben fordítsd meg őket. Alternatívaként sütheted a fasírtokat serpenyőben is, kevés zsiradék hozzáadásával. Tálald salátával, párolt zöldségekkel.
A pulykahúst ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.. --A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük a...
Elkészítési idő: 30A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék liszt...
Elkészítési idő:Töltelék: A puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Fol...
Elkészítési idő: