Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás mustáros csirkefasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell darálva (lehet csirkecomb filé is vagy vegyesen)
1 vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 1 tk só
1/2 tk őrölt fehérbors
2 tk. mustárpor vagy 1 ek. mustár
1/2 tk őrölt kurkuma
1/2 édesburgonya apró kockára vágva
2 kicsi szál szárzeller (angol zeller)
1 marék spenót apróra vágva (vagy fodros kel)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva (opcionális)
1 tojás
3 ek. arany lenmag örlemény

Elkészítés:


A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tedd be késes robotgépbe és aprítsd meg, én teljesen pépesre kevertem. Ha nincs robotgéped, akkor a darált csirkehúst a kezeddel jó alaposan dolgozd össze a hozzávalókkal. A zöldségeket vágd egyforma nagyon apró darabokra, ezeket is keverd bele. Ha nem eszel paprikát, egyszerűen hagyd ki. Nedves kézzel formázz kisebb pogácsákat. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, kend le olajjal és pakold rá a húst. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 25-30 percig, a sütési idő sütőtől és a fasírtok nagyságától is függ. Félidőben fordítsd meg őket. Alternatívaként sütheted a fasírtokat serpenyőben is, kevés zsiradék hozzáadásával. Tálald salátával, párolt zöldségekkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Édesburgonyás mustáros csirkefasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mennyei csirke
Mennyei csirke

Mielőtt nekiállunk előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csirkét megmossuk. A zöldségeket megpucoljuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a többi zöldséget a krumplival együtt felkarikázz...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Sütőben sült rántott csirke kukoricás rizzsel
Sütőben sült rántott csirke kukoricás rizzsel

A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
MÁTRAI BORZASKA csirkemellből
MÁTRAI BORZASKA csirkemellből

A borzaskához a burgonyát meghámozzuk és durvára reszeljük. Megsózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A húst megmossuk és vékonyra vágjuk. A burgonyából kinyomkodjuk a levét...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Pikáns csirkenyárs pikáns pácban
Pikáns csirkenyárs pikáns pácban

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk