1 nagy csirkemell, 15 dkg Trappista, vagy Anikó sajt, 15 dkg sonka, só, őrölt bors;
panírozáshoz: liszt, tojás, prézli;
sütéshez: olaj, vagy zsír
A csirkemellet felszeletelem, ha vastagabbra sikerült, kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A sajtot és a sonkát szintén szeletekre vágom.
Minden csirkemellszeletre terítek 1 szelet sonkát, 1 szelet sajtot, felgöngyölöm, hústűvel összetűzöm, bepanírozom és bő forró olajban aranybarnára sütöm. Szalvétára szedve, a felesleges zsiradékot felitatom róla.
Forrón tálalom.
Burgonyás, rizses, párolt zöldséges körítések illenek hozzá, de pl. borsófőzelék mellé is kiváló feltét,
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, locsolok rá friss citromlevet, megsózom, adok hozzá 2 g zúzott fokhagymát, reszelt friss gyömbért, őrölt csilit, római köményt, garam masal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítjük a PÁCOT -Összekeverjük a mustár+ majonéz +zúzott fokhagyma +olaj+ méz+ só+ bors -Jól elkeverjük -csirkemelleket enyhén kiverjük, és a páccal lekenjük -egy edénybe...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt csirkemellet egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és belenyomjuk a fokhagymát. Elkeverjük, és lefedve néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük (anná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot mosd meg, és enyhén turmixold össze. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Tedd félre, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű