Családireceptkönyv.hu

Házi csirkemellsonka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csirkemell
Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:


A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.

Trükkök, tippek, praktikák:


Házi csirkemellsonka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Krumpli szalonnával
Krumpli szalonnával

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felvágjuk csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben zsírt melegítünk. Berakjuk a krumplit, szalonnát és a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lilahagymás tojáskrém
Lilahagymás tojáskrém

A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamar bögrés tojás
Hamar bögrés tojás

A bögréket (4 db) kivajazzuk. Beletörünk 1-1 tojást, egy villával felverjük, majd megsózzuk. Hozzáadunk 1-1 kanál tejet. Beleszórjuk a szalonnát vagy sonkát, a felaprított zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
CSIRKEMÁJAS RÁNTOTT PALACSINTA
CSIRKEMÁJAS RÁNTOTT PALACSINTA

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk