menu

Családireceptkönyv.hu

Házi csirkemellsonka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csirkemell
Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:


A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/11/hazi-csirkemell-sonka.html

Házi csirkemellsonka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gyömbéres mézes elixír 1.
Gyömbéres mézes elixír 1.

A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...

Elkészítési idő: 3-4 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kivis turmix
Kivis turmix

Turmixold össze a hozzávalókat. Ízesítheted citromlével vagy vaníliarudacskával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos palacsinta
Sajtos palacsinta

Kézi robotgépet használva kavarjuk össze a tojást, a sót és a cukrot, adjuk hozzá a vizet. -- Egy külön tálban keverjük el a sütőport a lisztben, lassanként adjuk hozzá a tojásos...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Magvas zsömle
Magvas zsömle

Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben kimérjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé kavarju...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk