Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg kovászos uborka
Fél liter uborkalé
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
Egy marék aprított kapor
3 ek olívaolaj

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Minden hozzávalót a turmixba teszünk (a fokhagymát előbb lereszeljük), habosra turmixoljuk. Hűtőben behűtjük. Adhatunk hozzá feltétként pirított zsemlekockát vagy szalonnachipset, de magában is nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kovászos uborka krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából
Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kecsap
Kecsap

1 napig állni hagyni, felfőzni, lepazsírozni,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg kókusztejes mangókrémleves - Csokonai
Hideg kókusztejes mangókrémleves - Csokonai

Kevés vajon elkezdem melegíteni a megcukrozott, felkockázott mangót, amikor kezd szétesni, hozzáöntöm a mangólét, a kókusztejet, megszórom egy kis fahéjjal, egyet rottyantok rajta,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tejszines  mustáros  sertéskaraj
tejszines mustáros sertéskaraj

hust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk