25 dkg kovászos uborka
Fél liter uborkalé
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
Egy marék aprított kapor
3 ek olívaolaj
A hagymát apróra vágjuk, 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Minden hozzávalót a turmixba teszünk (a fokhagymát előbb lereszeljük), habosra turmixoljuk. Hűtőben behűtjük. Adhatunk hozzá feltétként pirított zsemlekockát vagy szalonnachipset, de magában is nagyon finom.
Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 napig állni hagyni, felfőzni, lepazsírozni,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés vajon elkezdem melegíteni a megcukrozott, felkockázott mangót, amikor kezd szétesni, hozzáöntöm a mangólét, a kókusztejet, megszórom egy kis fahéjjal, egyet rottyantok rajta,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű