25 dkg kovászos uborka
Fél liter uborkalé
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
Egy marék aprított kapor
3 ek olívaolaj
A hagymát apróra vágjuk, 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Minden hozzávalót a turmixba teszünk (a fokhagymát előbb lereszeljük), habosra turmixoljuk. Hűtőben behűtjük. Adhatunk hozzá feltétként pirított zsemlekockát vagy szalonnachipset, de magában is nagyon finom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű
A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgadinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és megpucolva 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Turmixgépbe rakunk 3 marok dinnyét és ráöntjük a tejszínt, valamint a porcukrot. Mikor szép simá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű