Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Majonéz és tartármártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás sárgája
Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …) vagy a TED szerint szirup, méz
Só, őrölt bors
Mustár
1,5 – 2 dl olívaolaj; ha majonézt készítesz, akkor használj kókuszolajat, s olyan lesz, mint az igazi
1-2 dl kókusztej, vagy a TED szerint használhatsz élőflórás jó minőségű fermentált joghurtot vagy tejszínt

Elkészítés:


Kezd el a tojások sárgáját keverni – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazán összeállni
Tegyél a keverékbe lapos evőkannál mustárt, és kavard tovább
A tojások sárgáját keverd tovább egy pici sóval, édesítővel – steviával vagy xukorral, kevés őrölt borssal
Legvégül a kapott majonéz alapot keverd el 2 dl kókusztejjel, így lesz belőle tartármártás
Ilyen a majonéz, amikor nem voltál elég figyelmes, lassú és megfontolt!

“Ha kezdéskor a tojássárgájához kevered a mustárt, akkor akár zúdíthatod is az olajat, akkor sem csapódik ki, gyönyörű, kemény majonézt kapsz. Próbáld ki!! Nekem mindig mükszik… Kókuszolajjal meg még frankóbb!!” Willson

“És tegyünk bele 1 citrom levét, még az olaj előtt!” Zsóka

Főtt és kockára vágott répafélékből készíts francia saláta alapot, ezt öntsd nyakon a tartármártással, és egy kiváló köretet fogsz kapni, mely melegen és hidegen egyaránt finom! A majonéz felhasználására javaslom pl. a hamburgert vagy a hamis hamburgert! Húsokhoz is kiválóan használható!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Obatzter
Obatzter

1.A hagymát apróra, a camembert-t kis darabokra vágjuk. 2.Összekeverjük, a sörrel, mustárral, vajjal fellazítjuk, beleszórjuk a fűszereket. 3.Botmixerrel pürésítjük. Akkor az iga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszósz
Meggyszósz

1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltessz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk