4 tojás sárgája
Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …) vagy a TED szerint szirup, méz
Só, őrölt bors
Mustár
1,5 – 2 dl olívaolaj; ha majonézt készítesz, akkor használj kókuszolajat, s olyan lesz, mint az igazi
1-2 dl kókusztej, vagy a TED szerint használhatsz élőflórás jó minőségű fermentált joghurtot vagy tejszínt
Kezd el a tojások sárgáját keverni – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazán összeállni
Tegyél a keverékbe lapos evőkannál mustárt, és kavard tovább
A tojások sárgáját keverd tovább egy pici sóval, édesítővel – steviával vagy xukorral, kevés őrölt borssal
Legvégül a kapott majonéz alapot keverd el 2 dl kókusztejjel, így lesz belőle tartármártás
Ilyen a majonéz, amikor nem voltál elég figyelmes, lassú és megfontolt!
“Ha kezdéskor a tojássárgájához kevered a mustárt, akkor akár zúdíthatod is az olajat, akkor sem csapódik ki, gyönyörű, kemény majonézt kapsz. Próbáld ki!! Nekem mindig mükszik… Kókuszolajjal meg még frankóbb!!” Willson
“És tegyünk bele 1 citrom levét, még az olaj előtt!” Zsóka
Főtt és kockára vágott répafélékből készíts francia saláta alapot, ezt öntsd nyakon a tartármártással, és egy kiváló köretet fogsz kapni, mely melegen és hidegen egyaránt finom! A majonéz felhasználására javaslom pl. a hamburgert vagy a hamis hamburgert! Húsokhoz is kiválóan használható!
http://paleovital.hu/?p=9492
A fügéket megmosom, a szárakat levágom róla és hosszában négybe vágom, majd egy nagyobb lábosba teszem.Rácsorgatom a mézet, elkeverem majd közepes fokozaton pár percig főzöm, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy kés betétes robotgépbe (vagy mozsárba) a földimogyorót, fokhagymát, chilit, galangalt vagy gyömbért, és pürésítsük. Tegyük egy serpenyőbe az imént elkészült masszát, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTedd a hozzávalókat egy mély műanyag edénybe. Botmixerrel keverd pár másodpercig. Kész is! Befőttes üvegben is készítheted. Ekkor a hozzávalók behelyezése után jól zárd le az üv...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű