18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
2 dkg útifűmaghéj
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojássárgája
5 dkg puha kókuszolaj
1,5 dl víz
1 tk. citromlé
+
paleo liszt a nyújtáshoz
kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
2 alma hámozva, apróra vágva
fél dl víz
2 ek. citromlé
3-4 ek. erythritol
fahéj ízlés szerint
1 ek. tápióka keményítő
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lángon párold meg, de ne főzd szét. A végén szórd meg a tápióka keményítővel, keverd el, majd tedd félre kihűlni. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el. add hozzá a többi hozzávalót, gyúrd össze, majd negyed órára tedd hűtőbe. Oszd a tésztát kétfelé, így könnyebb vele dologozni, lisztezett felületen nyújtsd olyan vékony téglalap formára, amilyenre tudod. Összesen 8 darab lett nekem az egészből,de ez attól is függ mekkorákat készítesz. A tészta egyik oldalára tegyél az alma töltelékből kis halmokat egymás mellé, de hagyj ki helyet közöttük. Hajtsd rá a tészta másik oldalát, a töltelék körül nyomogasd össze a tésztát, majd vágd fel. A tészta széleit még egyszer jó erősen nyomd össze, hogy ne váljon szét sütés közben. Közepesen forró olajban süsd szép aranysárgára mindkét oldalát, majd szedd papírtörlőre. Langyosan már ehető, de hidegen is finom, gyerekeimnek nagyon ízlett.
- 1 l tejben megfőzzük a 25 dkg rizst, lassan forralva. - Időnkénti kavargatás mellett hagyjuk teljesen kihűlni. - A tojás sárgáját a fele kristálycukorral habosra kikeverjük. Ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmeleg vizet és tejet is. Belerakjuk két tojás fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű