kb. 1 kg csirkemell filé
só, bors
2 tojás felverve
10 dkg arany lenmag őrlemény
5 dkg őrölt szezámmag
5 dkg őrölt kesudió
1 tk. szárított chili
1 tk. édes paprika
1/2 tk. őrölt kömény
1/4 tk. őrölt bors
1/4 tk. só
1/2 tk. szárított fokhagymapor (adalékanyag mentes)
Az édes-savanyú szósz hozzávalói:
kb. 20 dkg sárgabarack vagy őszibarack befőtt (cukor és tartósító mentes)
1 ek. méz (opcionális)
5 tk almaecet
1/2 lime leve
2 tk coconut aminos (a leírást itt találod róla)
1/2 tk. mustárpor (vagy 1 tk. mustár)
1/4 tk. só
2 gerezd fokhagyma zúzva
0,5 dl víz
+
1 ek. nyílgyökérpor
2 ek. víz
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd és forgasd át. A tojásokat verd fel, a panírhoz az összes hozzávalót vegyítsd el. A hús darabokat forgasd meg a tojásban, majd a fűszeres panírban is, tedd őket sütőpapiros tepsire. Forró olajjal vagy zsírral kend át óvatosan a húsdarabokat és előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg őket. Ha nem kened le őket zsiradékkal, akkor fakó színűek lesznek sütés után. Ha esetleg van olaj spray, azzal még egyszerűbb, csak le kell fújni őket, alternatív módszerként bele lehet mártani őket az olajba. De a hagyományos módon, kevés olajban vagy zsírban is kisütheted őket, mindkét módszer jó, én már csak a sütőben sütöm az összes bundás húst. Ha kisebb gyerekeknek készíted, akkor használhatsz kevesebb chilit is hozzá, de nálunk mindenki szereti. A szószhoz a hozzávalókat turmixold le, kivéve a nyílgyökérport és a vizet. Tedd egy kisebb fazékba, forrald kb 5-10 percig alacsony lángon, közben kevergesd. A nyílgyökérport keverd csomómentesre a vízzel és keverd hozzá, forrald át. Kóstold meg, saját ízlésed szerint még adhatsz hozzá több ecetet, lime levet, stb. Magában a szósz lehet, hogy túl soknak, furának tűnik, de a hússal együtt nagyon jól kiegészítik egymást.
A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt csirkemellet beforgatni lisztbe, tojásba, sajtba. Belerakni a jénai tálba egy kevés tejszínt rátenni. Sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 a csirkemájat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk a közepessen forró szárnyaszsírba tesszük, hogy teljesen ellepje, és lassú tűzön 35 - 4o perc alatt megsütjük, hogy a közepe lr...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű