Hozzávalók: vöröshagyma, fokhagyma, leveszöldségek, sárga és zöld hüvelyes bab, zellerlevél, petrezselyemzöld, só, bors, kakukkfű, tárkony, oregánó, babkonzerv, étkezési keményítő, kevés tejszín, pirított kolbász karika.
Hagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és pároljuk szépen. Aztán mehet bele só, bors, kakukkfű és oregánó is, zellerlevél, tárkony és petrezselyemzöldje társaságában.
Ha megpuhult, döntsünk bele egy óriásbab konzervet, főzzük fel és kevés keményítővel elkevert vízzel sűrűséget adunk neki. Egy pici tejszín és kész a pompás ebéd.
Húsevők pirított kolbászkarikákat is tehetnek bele, de anélkül is világbajnok!
A tejet, búzadarát,cukrot és vaníliát kemény állagúra főzöm. Ha meghűlt összekeverem a túróval, mazsolával és a tojással. Legalább fél óráig kell pihentetni, majd sós, lassan forr...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA káposztát, ha kell, többször váltott hideg vízben átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú vagy túl sós. Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű