Hozzávalók: vöröshagyma, fokhagyma, leveszöldségek, sárga és zöld hüvelyes bab, zellerlevél, petrezselyemzöld, só, bors, kakukkfű, tárkony, oregánó, babkonzerv, étkezési keményítő, kevés tejszín, pirított kolbász karika.
Hagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és pároljuk szépen. Aztán mehet bele só, bors, kakukkfű és oregánó is, zellerlevél, tárkony és petrezselyemzöldje társaságában.
Ha megpuhult, döntsünk bele egy óriásbab konzervet, főzzük fel és kevés keményítővel elkevert vízzel sűrűséget adunk neki. Egy pici tejszín és kész a pompás ebéd.
Húsevők pirított kolbászkarikákat is tehetnek bele, de anélkül is világbajnok!
A gombát megtisztítjuk szeleteljük. A hagymát felkockázzuk olajon megpírítjuk. Beletesszük a paprikát a szeletelt gombát. Kis vízzel felöntjük, bele a fűszereket. Ha megpuhult a go...
Elkészítési idő: 45 percA tésztát sós vízben megfőzzük,a csirkemellet kisebb kockákra vágva olajban enyhén megpirítjuk.A pirított csirkemellhez hozzáadjuk a kukoricát,főzőzejszínt,oregánót,bazsalikomot,fo...
Elkészítési idő: 30 percburgonya--karikára. hagyma--dínsztelem+hús+víz+zöldborsó. Tepsibe:krumpli+ragú+burgonya+szalonna+tejfől+szalonna.
Elkészítési idő: