Családireceptkönyv.hu

Bodag - Cigánykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.

Elkészítés:


A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel.  Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.

Bodag - Cigánykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi foszlós sós kifli
Házi foszlós sós kifli

A tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mindennapi teljeskiőrlésű kenyér
Mindennapi teljeskiőrlésű kenyér

A liszteket átszitáljuk. Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Hagyjuk 1 órát állni, majd az olajat is beledolgozzuk. Félre tesszük. Télen 10-12 órára hűvö...

Elkészítési idő: 3-12 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi kenyér
Házi kenyér

A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összedagasztjuk majd ha már összeállt hozzá gyúrjuk az étolajat is. Kelni hagyjuk 1-1.5 órát. Átdagasz...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fehér kenyér - saját
Fehér kenyér - saját

1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk