menu

Családireceptkönyv.hu

Bodag - Cigánykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.

Elkészítés:


A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel.  Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.

Bodag - Cigánykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
DW roszos cipó
DW roszos cipó

Bedagaszt 15 perc pihentetés átgyúr 15 perc pihentetés felgömbölyít 10 perc pihentetés felgömbölyít,lisztbe forgat Kelesztés 30 perc èls kèssel megvág Sütés előmeleg...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Ünnepi Világos Kenyér
Ünnepi Világos Kenyér

1.Tészta dagasztása 2. Tésztaérés: 50 perc 3. A tészta gömbölyítése 4. Pihentetés: 10 perc 5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon. Természetesen a bemutatástól függetle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fokhagymás bagett
Fokhagymás bagett

Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz Kelesztés 30 perc Vízzel leken,èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet teszünk alá előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hachapuri grúz kenyér
Hachapuri grúz kenyér

Rugalmas tésztát dagasztunk, a duplájára kelesztjük. 6 felé vesszük, ovális alakúra nyújtjuk, a széleit szépen felsodorjuk. Megkenjük egy fél kanálnyi tejföllel, és a kis kockákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk