Tészta:
50 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 15 dkg Rama, 3 tojássárgája, kevés tej.
Krém:
0,5 l tej, 1citrom reszelt héja, 4 evőkanál liszt, vagy 1 csomag vaníliás pudingpor + 1 evőkanál étkezési keményítő, 25 dkg porcukor, 20 dkg Rama, 1 citrom leve, kb. 1 evőkanál sárgabaracklekvár.
A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojássárgákat és kevés tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 4 lapot sütünk.
A krémhez a tejbe belekeverjük a 4 evőkanál lisztet, /én a pudingos változatát készítettem el/, a reszelt citromhéjat, cukrot és sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a Rama-t és apránként a citrom levét. Jól kihűtjük és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a második lapot a krém alatt megkenjük sárgabaracklekvárral.
Tetejét porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá a maradék tojásfehérjéből, citromlével, cukorral bevonatot amit kevés reszelt citromhéjjal díszítünk.
1. A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. 2. Kisütjük a palacsi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük. A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval és lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű