Tészta:
50 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 15 dkg Rama, 3 tojássárgája, kevés tej.
Krém:
0,5 l tej, 1citrom reszelt héja, 4 evőkanál liszt, vagy 1 csomag vaníliás pudingpor + 1 evőkanál étkezési keményítő, 25 dkg porcukor, 20 dkg Rama, 1 citrom leve, kb. 1 evőkanál sárgabaracklekvár.
A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojássárgákat és kevés tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 4 lapot sütünk.
A krémhez a tejbe belekeverjük a 4 evőkanál lisztet, /én a pudingos változatát készítettem el/, a reszelt citromhéjat, cukrot és sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a Rama-t és apránként a citrom levét. Jól kihűtjük és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a második lapot a krém alatt megkenjük sárgabaracklekvárral.
Tetejét porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá a maradék tojásfehérjéből, citromlével, cukorral bevonatot amit kevés reszelt citromhéjjal díszítünk.
Eloszor a turo tolteleket keszitjuk el A turot osszekeverjuk a buzadaraval(griz),tojassal,cukorral,vanilia porral A tojasokat elvalasztjuk A tojas sargakat kikavarjuk a cukorral...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes-A lisztet, porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliákat, majd belemorzsoljuk a margarint. -A tejföllel és a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát és kb. fél órára hűtőszekrényb...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsolom. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot. A tojásokat kettéválasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes