4 adaghoz:
2 dl tejföl (egy bögre = 2 dl jelen esetben )
0.5 bögre búzadara
25 dkg tehéntúró
2 db tojás (szétválasztva)
3 csomag vaníliás cukor
1 bögre cukor (kristálycukor)
1 citromból nyert citromhéj (lime is jó)
1 citromból nyert citromlé
1 csipet só (a fehérjébe)
Kibélelünk egy 30x20x6 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral.
A búzadarát a tejföllel jól összekavarjuk, s hagyjuk fél órát pihenni.
A sütőt előmelegítjük, bekapcsoljuk 170 fokra alsó-felső állásban.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
Egy tálban a tojások sárgáját, a túrót, a cukrokat a tejfölös búzadarával alaposan összekavarjuk, majd hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, ezzel is összekavarjuk.
Végül a felvert fehérjével összeforgatjuk a masszát, beleöntjük az előkészített tepsibe, s tehetjük is a sütőbe.
30-40 perc alatt megsül - tűpróba javasolt, s akkor lesz igazán jó, ha barnás a teteje.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, amit igazán nehéz lesz megállni, mert isteni már az illata is!
Ízlésünknek megfelelően szeleteljük, megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
A tejet meglangyosítjuk, ebben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a liszthez, a zsírhoz és az élesztőhöz. Összegyúrjuk, és kb. fél órát kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, pogácsaszagg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. A 4 tojásfehérjéből vert habhoz hozzákeverjük a vaniliás cukrot,250 g porcukrot és a túrót.A tepsibe reszeljük a tészta eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 30 dkg cukrot, a 4 tojás sárgájával és a 10 kanál vízzel habosra keverjük, majd teszünk hozzá 10 dkg diót, 20 dkg lisztet és a sütőport. 2. Felverjük a 4 tojás habját és az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű