Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta:
9 tojás fehérje
15 kanál cukor
12 kanál dió (vagy mogyoró)
1 kanál liszt
fél tasak sütőpor
Gyümölcs töltelékhez:
45 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
2 csomag földiepres pudingpor
1 csomag zselatin
15 kanál víz

Cukrászkrém:
9 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál ételkeményítő
3 kanál liszt
fél liter tej
20 dkg vaj vagy margarin

Csokoládé réteg:
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
5 dkg vaj vagy margarin + 6 evőkanál olaj

Elkészítés:


A piskóta tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már kezd habosodni még keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, majd amikor kemény habot kaptunk adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a ledarált diót. Egy nagy felületű tepsiben vékonyan elegyengetni majd 180ºC-on 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, kiborítjuk és rácson hűlni hagyjuk, a végén pontosan félbe vágjuk.
A földieperhez mintha egy finom dzsemet készítenénk. A cukrot a vízzel forraljuk föl, amíg a gyümölcs szépen összefől. A 15 kanál vízben kikeverjük a pudingport, a 10 g zselatint hideg vízben feloldjuk, majd a pudinggal együtt hozzákeverjük a forró gyümölcs dzsemhez. Ekkor már nem főzzük sokáig, csak hagyjuk, hogy besűrűsödjön a krémünk, levesszük a tűzről, fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hűlni hagyjuk.
Cukrász krémet sokan készítettek már, mindenkinek megvan a saját receptje hozzá, de íme egy. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, vaníliát, majd a szinte forrásban lévő tejjel kevergetés mellett felöntjük összekeverjük és nagyon lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Ezt is lefóliázzuk, hogy ne bőrösödjön. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a szoba hőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Én vaj helyett szoktam tejszínhabot hozzáadni, akkor nem cukrászkrémről, hanem diplomata krémről beszélünk. A tejszín is finom, de ebben az esetben maradjuk a vajnál.
Amikor kihűltek a krémek. Ajánlatos egy nappal korábban elkészíteni, vagy előző este és teljesen legalább 4 fokra lehűteni őket. Ekkor jöhet az összeállítás.
A piskóta egyik része kerül alulra, erre a földieper krém, majd a cukrászkrém és egy vékony olvasztott csokoládé réteg. Erre kerül a következő piskóta réteg, amire földieper, majd cukrászkrém és ismét csoki réteg. A legvégén akár egy kis tejszínhabbal lezárhatjuk, de anélkül is elfogy!

Trükkök, tippek, praktikák:


Málnával is vagy más piros bogyós gyümölcsből is nagyon finom

Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizskása ananásszal
Rizskása ananásszal

Az előáztatott barnarizst keverd össze a tejjel és vízzel, majd lassú tűzön főzd puhára. Ha készen van, hagyd hűlni, és keverd össze a felaprított ananásszal, a kókusszal és a mézz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Palacsintatészta
Palacsinta - Palacsintatészta

1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Házi csokipuding
Házi csokipuding

 Egy lábosban- ha nem kívánunk duplán mosogatni, akkor abban, amelyikben főzni fogjuk- összekeverjük a keményítőt (lisztet), a kakaópor és a cukrot, majd kis tejjel csomómentesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós rácsos
Diós rácsos

Először összeállítom a tésztát, a liszttel elkeverem a sütőport, elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, sót, majd a tojások sárgájával és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel összeg...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk