Piskóta:
9 tojás fehérje
15 kanál cukor
12 kanál dió (vagy mogyoró)
1 kanál liszt
fél tasak sütőpor
Gyümölcs töltelékhez:
45 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
2 csomag földiepres pudingpor
1 csomag zselatin
15 kanál víz
Cukrászkrém:
9 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál ételkeményítő
3 kanál liszt
fél liter tej
20 dkg vaj vagy margarin
Csokoládé réteg:
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
5 dkg vaj vagy margarin + 6 evőkanál olaj
A piskóta tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már kezd habosodni még keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, majd amikor kemény habot kaptunk adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a ledarált diót. Egy nagy felületű tepsiben vékonyan elegyengetni majd 180ºC-on 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, kiborítjuk és rácson hűlni hagyjuk, a végén pontosan félbe vágjuk.
A földieperhez mintha egy finom dzsemet készítenénk. A cukrot a vízzel forraljuk föl, amíg a gyümölcs szépen összefől. A 15 kanál vízben kikeverjük a pudingport, a 10 g zselatint hideg vízben feloldjuk, majd a pudinggal együtt hozzákeverjük a forró gyümölcs dzsemhez. Ekkor már nem főzzük sokáig, csak hagyjuk, hogy besűrűsödjön a krémünk, levesszük a tűzről, fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hűlni hagyjuk.
Cukrász krémet sokan készítettek már, mindenkinek megvan a saját receptje hozzá, de íme egy. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, vaníliát, majd a szinte forrásban lévő tejjel kevergetés mellett felöntjük összekeverjük és nagyon lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Ezt is lefóliázzuk, hogy ne bőrösödjön. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a szoba hőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Én vaj helyett szoktam tejszínhabot hozzáadni, akkor nem cukrászkrémről, hanem diplomata krémről beszélünk. A tejszín is finom, de ebben az esetben maradjuk a vajnál.
Amikor kihűltek a krémek. Ajánlatos egy nappal korábban elkészíteni, vagy előző este és teljesen legalább 4 fokra lehűteni őket. Ekkor jöhet az összeállítás.
A piskóta egyik része kerül alulra, erre a földieper krém, majd a cukrászkrém és egy vékony olvasztott csokoládé réteg. Erre kerül a következő piskóta réteg, amire földieper, majd cukrászkrém és ismét csoki réteg. A legvégén akár egy kis tejszínhabbal lezárhatjuk, de anélkül is elfogy!
Málnával is vagy más piros bogyós gyümölcsből is nagyon finom
A KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit a liszttel, majd az átszitált kakaóporral, vízzel és kókuszolajjal kikevertem, majd szépen apránként hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. A Szafiénál hígabb masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. A margarint keverjük habosra a cukorral és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű