Családireceptkönyv.hu

Macaron


Írta:

Adag: 25
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


100 gramm mandulaliszt
100 gramm porcukor
100 gramm kristálycukor
80 gramm tojásfehérje

Elkészítés:


A mandulalisztet és a porcukrot átszitálom. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a mandulalisztbe. Habzsákból sütőlapra nyomom. 10 perc alatt megsütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütőt előre melegítem 120 fokra.
3 percig nyitott sütőajtónál szárítom.
6 - 7 percig zárt sütőben, de alacsony fokra állítva sütöm. Újabb 2 perc nyitott ajtónál sül még.

Macaron

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mirinda szelet
Mirinda szelet

A kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: minitunder
Gyümölcsös rizskocka
Gyümölcsös rizskocka

5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
fahéjas grízes mézes
fahéjas grízes mézes

Elkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk