2 e.k. olívaolaj
0,5 kg kelkáposzta
20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 t.k. pirospaprika
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint só
Megmossuk a kelkáposztát és csíkokra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a felkockázott burgonyát. Majd felöntjük annyi sós vízzel hogy ellepje, és addig főzzük amíg a burgonya puha lesz.
Ha már a burgonya megfőtt, kivesszük a vízből egy szűrőkanállal, és a kelkáposztát belerakjuk a burgonya főzővizébe és kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Amíg a káposzta fő, addig a burgonyát 2 részre osztjuk, az egyik felét összetörjük pürének, a másik felét hagyjuk kockákra.
Ha a kelkáposzta már megfőtt, besűrítjük az összetört burgonyával, hozzáadjuk a fűszereket, egyet forralunk rajt és végül belekeverjük a felkockázott burgonyát is.
Bármilyen feltéttel tálalható, én most sonkába tekert virslit készítettem, de önmagában is megállja a helyét!
Az olajból és a lisztből vékony rántást készítek, majd belenyomom a fokhagymát, és delikáttal fűszerezem. Felöntöm a tejjel és ha felforrt bele teszem a parajpürét. Készre főzöm....
Elkészítési idő: 30 perc1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óraA borsót az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel,sózzuk,ízlés szerint cukrozzuk,liszttel lehintjük,előbb vízzel,azután tejjel felenge...
Elkészítési idő:A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészü...
Elkészítési idő: