1,20 kg burgonya,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
5 dl paradicsom (sűrített paradicsompüréből 10 dkg szükséges),
5-6 dkg cukor,
1,5 dkg só,
1-2 szál petrezselyemlevél,
kis zellerlevél.
A burgonyát a babérleveles burgonyánál ismertetett módon tesszük fel, a hagymát, petrezselymet, zellert kis gézbe kötve adjuk hozzá,, a tálalás előtt eltávolítjuk. Megfelelő nagyságú edényben világos rántást készítünk, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a paradicsomlevet, simára elkeverjük; ha sűrített paradicsompürével dolgozunk, azt előbb 1/2 literre felhígítjuk. Amikor a burgonya puhulni kezd, levét leszűrjük a paradicsommártásba és azzal állandóan keverve, 3-4 percig forraljuk. (Ezalatt a burgonyát félrehúzva, lefedve melegen tartjuk.) Hozzáadjuk a cukrot, ha szükséges megsózzuk. Ráöntjük a burgonyára, óvatosan rázogatva átforraljuk. Tálalásnál a kis fűszerzsákot eltávolítjuk belőle.
Elkészítés: A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk. 2 t...
Elkészítési idő:A tököcskéket meghámozom, végeit - ahogy kívánja - levágom, a többi részét 1,5-2 cm-es kockára feldarabolom. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta az apróra vágott kapor felét, b...
Elkészítési idő: 45A hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: