Családireceptkönyv.hu

Kelkáposzta főzelék


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma

köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A káposzta tetejére tesszük.
Teszünk rá őrölt köményt, sót, apróra vágott fokhagymát és megnézzük, kell e hozzá még víz. A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor híg marad a főzelék. Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást. Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük, ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr és lekapcsolhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fasírtot, pörköltet, vagy hagymás-borsos marhaszeletet szoktam hozzá tálalni.

Kelkáposzta főzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán babfőzelék
Vegán babfőzelék

A babot mindenképp áztasd be min. 8 óra hosszára, én este szoktam vizet önteni rá, így másnap már fel is használható. Tedd fel vízben főzni. A keletkező habot mindig szedd le róla....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsófőzelék babáknak
Sárgaborsófőzelék babáknak

A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mentás, paradicsomos babfőzelék
Mentás, paradicsomos babfőzelék

A finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítom az olajon. Finoman sózom, egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszelem a fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk