1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A káposzta tetejére tesszük.
Teszünk rá őrölt köményt, sót, apróra vágott fokhagymát és megnézzük, kell e hozzá még víz. A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor híg marad a főzelék. Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást. Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük, ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr és lekapcsolhatjuk.
Fasírtot, pörköltet, vagy hagymás-borsos marhaszeletet szoktam hozzá tálalni.
1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő:Meghámozzuk a sütőtököt és a sárgarépát. Apró kockákra vágjuk. Lábasban pici vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Majd összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 percA hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a vízzel és a tejjel. Sóval, kaporral megszórjuk, majd rátesszük a reszelt tököt és a nagyobb darabokra vágott paradic...
Elkészítési idő: