500g kelbimbó
Fűszerek: fokhagyma granulátum, ételízesítő, bors, piros paprika
2dl tejföl
1dl tej
2 e.k. update liszt
A kelbimbót megtisztítom, leforrázom (így nem lesz keserű), majd felteszem annyi vízben főni, hogy épp, hogy ellepje a víz a zöldséget. Fűszerezem, majd mikor puhára főtt hozzáadom a habarást. 2dl tejfölhöz öntöttem 1dl tejet (ha krémes a tejföl a tej elhagyható, ami nekem volt 12%-os tejföl elég sűrű volt, így jobbnak láttam kicsit hígítani). Beletettem a tejfölbe a 2 e.k. update lisztet, simára kevertem, adtam hozzá még egy kis ételízesítőt, majd felhígítottam a kelbimbó forró levével, végül szűrőn keresztül a főzelékhez adtam. Még 5 percig főztem, szépen besűrűsödött addigra.
1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óraA zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a salátaleveleket alaposan megmossuk. Az előfagyasztott csirkemellkockát, a burgonyát, a sárgarépát, és a salátaleveleket annyi vízben, ami e...
Elkészítési idő: 15 perc1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét. 2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük....
Elkészítési idő: 25 perc