200g liszt,
70g búzadara,
90g cukor,
2 csapott tk sütőpor,
2 cs. vaníliáscukor,
3 tojás,
125g olvasztott lehűtött vaj/margarin,
4 ek tej.
Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk amit kicsit pihentetünk, hogy a búzadara felvegye a nedvességet.
Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utánna ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker vaníliás pudingport megfőzünk 3 dl tejjel, kihűtjük. Felverünk 2 dl. tejszínhabot, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. A muffinok üregébe betöltjük a krémet, ráillesztjük a kalapjukat, vaníliás porcukorral meghintjük.
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Kemény habbá verem a tojást a cukorral 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral 3. Előző kettőt összekeverem 4. 175 fok, alsó felső sütésen, 30-40 percig sütöm
Elkészítési idő: 40p Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát,majd még 2x felezzük. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes