200g liszt,
70g búzadara,
90g cukor,
2 csapott tk sütőpor,
2 cs. vaníliáscukor,
3 tojás,
125g olvasztott lehűtött vaj/margarin,
4 ek tej.
Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk amit kicsit pihentetünk, hogy a búzadara felvegye a nedvességet.
Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utánna ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker vaníliás pudingport megfőzünk 3 dl tejjel, kihűtjük. Felverünk 2 dl. tejszínhabot, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. A muffinok üregébe betöltjük a krémet, ráillesztjük a kalapjukat, vaníliás porcukorral meghintjük.
Dolgozd össze egy tálban a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a mákot. Egy másik edényben keverd ki a cukrot a tojással. A száraz anyagokat óvatosan dolgoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kókuszt és a sűrített tejet összekeverjük. Tetszőleges rudakat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk és 20-30 percre hűtőbe tesszük (én nem bírtam várni csak 5 per...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a feketekávéval. Kihűtjük és összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Kinyújtjuk ők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű