60 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg zsír vagy margarin, 2 tojás
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a 25 dkg zsiradékot, hozzáadjuk a 2 egész tojást és összegyúrjuk. Vékonyra sodorjuk, (kb: 3 mm), korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a formákat majd vaníliás porcukrot szitálunk rá.
1) Az összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, egyik felét sárgára hagyjuk, másik felébe kakaót szitálunk, jól összedolgozzuk, és külön-külön vékonyra kisodorjuk, szaggatjuk, világosra sütjük. Kihűlés után egy barna és egy sárga korongot lekvárral összeragasztunk, porcukorral megszórjuk.
2) Az alap tésztát vékonyra nyújtjuk, kisebb korongokat szaggatunk, világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk majd a felső részét olvasztott csokoládéba mártjuk. /Isler/ Díszíthetjük apróra vágott dióval, mandulával, pisztáciával, színes cukordrazséval.
Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keménye...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn átöntöttem egy tálba és robotgéppel kikevertem a hozzáadott tojásásokat. Enyhén ragacsos tésztát kapunk. Nyomózsákba töltöttem és csillagcső segítségével sütőpapíros tepszire cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű