Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linzer karikák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg zsír vagy margarin, 2 tojás

Elkészítés:


A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a 25 dkg zsiradékot, hozzáadjuk a 2 egész tojást és összegyúrjuk. Vékonyra sodorjuk, (kb: 3 mm), korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a formákat majd vaníliás porcukrot szitálunk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


1) Az összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, egyik felét sárgára hagyjuk, másik felébe kakaót szitálunk, jól összedolgozzuk, és külön-külön vékonyra kisodorjuk, szaggatjuk, világosra sütjük. Kihűlés után egy barna és egy sárga korongot lekvárral összeragasztunk, porcukorral megszórjuk.

2) Az alap tésztát vékonyra nyújtjuk, kisebb korongokat szaggatunk, világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk majd a felső részét olvasztott csokoládéba mártjuk. /Isler/ Díszíthetjük apróra vágott dióval, mandulával, pisztáciával, színes cukordrazséval.

Linzer karikák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos puszedli
Kókuszos puszedli

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és egy sütőpapíros lemezhez nyomjuk egy picit, hogy az alja sima legyen. Előmelegített sütőben {180 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Mandulás pite
Mandulás pite

A lisztből a nargarinnal, cukorral, citromlével, tojássárgával tésztát gyúrunk, kis tepsibe tesszük, és félig megsütjük. Közben a tojáshabot a cukorral fényes- keményre verjük, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos-szilvás gombóc by Eszter Máriková
Mákos-szilvás gombóc by Eszter Máriková

Mindent alaposan összekeverünk, hűtőbe rakjuk. Kis tócsnikat lapítunk a masszából, nyers gyümit teszünk a közepébe és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe dobjuk a gombó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Toszkán gesztenyelisztes meggyes
Toszkán gesztenyelisztes meggyes

1. A meggyet szűrőben felengedem (nyáron frisset lehet használni), a levét felfogom. (Még jobb, ha vörösboros sült meggyel készítjük!) 2. A sütőt alsó-felső állásban 170 °C-ra elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk