60 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg zsír vagy margarin, 2 tojás
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a 25 dkg zsiradékot, hozzáadjuk a 2 egész tojást és összegyúrjuk. Vékonyra sodorjuk, (kb: 3 mm), korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a formákat majd vaníliás porcukrot szitálunk rá.
1) Az összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, egyik felét sárgára hagyjuk, másik felébe kakaót szitálunk, jól összedolgozzuk, és külön-külön vékonyra kisodorjuk, szaggatjuk, világosra sütjük. Kihűlés után egy barna és egy sárga korongot lekvárral összeragasztunk, porcukorral megszórjuk.
2) Az alap tésztát vékonyra nyújtjuk, kisebb korongokat szaggatunk, világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk majd a felső részét olvasztott csokoládéba mártjuk. /Isler/ Díszíthetjük apróra vágott dióval, mandulával, pisztáciával, színes cukordrazséval.
A hozzávalókat alaposan elkeverjük egy tálban (használhatunk mixert is), majd olajos serpenyőben egyenként megsütjük a palacsintákat úgy, hogy amikor sütés közben az alsó oldala ar...
Elkészítési idő:Először a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehé...
Elkészítési idő:A forma eléggé bogaras, de a tészta egyszerű muffintészta, úgyhogy elég, ha előkapunk egy minél vidámabb muffinformát és gyorsan megtöltjük ezzel az egyszerű masszával, sok-sok áfo...
Elkészítési idő: 40 perc