menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej mikróban


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag

1 l tej
3 db tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor

Elkészítés:


A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy mikrózható tálban keményre felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében megduzzadnak a tojáshabok.
Kanállal beleszaggatjuk a madártejbe, és lehűtjük. /A tetejére reszelhetünk csokit is akár./

Madártej mikróban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Vaníliás sárgabarackos lepény
Vaníliás sárgabarackos lepény

1. A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is. 2. A lisztet, sütőport és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kürtőskalács (Sóbors)
Kürtőskalács (Sóbors)

A lisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy csipet sót, majd a tojásokat. A langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, pár percig hagyjuk állni, majd öntsük...

Elkészítési idő: 20 perc + 1:20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RAKOTT PALACSINTA
RAKOTT PALACSINTA

vaníliakrémhez elkeverjük a tejben a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a tojássárgáját, majd kis lángon sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a vízben feloldott zselatint, és a krémet hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!

A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk