hozzávalók / 4 adag
1 l tej
3 db tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor
A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy mikrózható tálban keményre felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében megduzzadnak a tojáshabok.
Kanállal beleszaggatjuk a madártejbe, és lehűtjük. /A tetejére reszelhetünk csokit is akár./
1. A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is. 2. A lisztet, sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy csipet sót, majd a tojásokat. A langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, pár percig hagyjuk állni, majd öntsük...
Elkészítési idő: 20 perc + 1:20 Nehézség: Könnyűvaníliakrémhez elkeverjük a tejben a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a tojássárgáját, majd kis lángon sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a vízben feloldott zselatint, és a krémet hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű