Családireceptkönyv.hu

Márványos mascarpone torta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához
300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez
3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Elkészítés:


Előkészítés
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.

A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre halmozzuk és egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.

A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.

Tálalás
Kb. 12 szelet

Márványos mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurt torta
Joghurt torta

A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd kicsit meglangyosítjuk, éppen csak hogy elolvadjon benne minden. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feketeerdő torta
Feketeerdő torta

A tojások sárgáját a cukorral elkevertem, a fehérjéket kemény habbá vertem. Apránként a habhoz adom a sárgákat és a lisztet felváltva, majd kikent és lisztezett, max. 22 cm-es kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Csokoládétorta
Csokoládétorta

A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habverő segítségével felhabosítjuk, majd lassan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk benne a kakaóport, valam...

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk