Családireceptkönyv.hu

Márványos mascarpone torta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához
300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez
3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Elkészítés:


Előkészítés
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.

A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre halmozzuk és egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.

A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.

Tálalás
Kb. 12 szelet

Márványos mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sacher torta
Sacher torta

A Sacher torta elkészítése: Az egész tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot kis láng felett kevergetve hevítjük, amíg csípősnek nem érezzük a hőmérsékletet. (Kb 60-80 ºC-os) A...

Elkészítési idő: 30+45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Amerikai almatorta
Amerikai almatorta

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Túró rudi torta eperzselével
Túró rudi torta eperzselével

Sütünk egy 6-7 tojásos kakaós piskótát, ha kihűlt, két lapra vágjuk. A túrós krém: elkészítjük a zselatint, kb 2 dl forró, de nem lobogó vízben elkeverjük a port és egy pár perci...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes csokipuding torta
Meggyes csokipuding torta

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk