Hozzávalók (26 cm):
Piskóta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor
Túrókrém:
500 g túró
250 g cukor
100 g fehér csokoládé
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
0,5 dl narancslé
10 g zselatin
1 dl víz
Narancszselé:
2,5 dl narancslé
8 g zselatin
Csokoládékrém:
180 g étcsokoládé
1,5 dl habtejszín
37 g vaj
Díszítés:
0,5 dl habtejszín
1 ek cukor
50 g csokoládé
kandírozott narancs
A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő:
A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!)
Ha kihűlt a piskóta, tegyük vissza a tortakarikát.
A túrókrémhez a túrót a cukorral törjük össze.
Kavarjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét.
A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
Forgassuk a túróhoz.
Adjuk hozzá a narancslevet, és forgassuk össze.
Osszuk két egyenlő részre.
0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
Öntsük a piskótára, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A narancszseléhez a forró narancsléhez adjuk hozzá a zselatint, és kavarjuk csomómentesre.
Majd öntsük a megdermedt túrókémre, és tegyük hűtőbe 1 órára.
A másik réteg túrókrémhez 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
Öntsük a megdermedt narancszselére, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A kockára tört csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat és a forró tejszínt, hagyjuk pár percig hűlni, majd kavarjuk csomómentesre.
Öntsük a túrókrémre, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
A díszhez a csokoládét egyenletesen kenjük el a sütőpapíron, szórjuk meg kandírozott naranccsal, vágjuk fel, majd hagyjuk visszadermedni.
A tortát óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd kanalazzuk a torta tetejére.
Minden habra tegyünk egy-egy csokoládé háromszöget.
A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűtortaalap A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy faka...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1Egy 22-26 cm átmérőjű tortakarikát vajazz ki, és szórj ki darált mákkal. A tojásokat válaszd szét. 2A vajat jól habosítsd fel a hozzá való porcukorral - a hozzávalók közt az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű