Tészta:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 Rama margarin, 2 ek. kakaópor, kevés szódabikarbóna, kevés tej.
Krém:
2 csomag vaníliapudingpor, 9 ek. cukor, 5 dl tej, 1 nagy doboz tejföl
Tetejére:
2 ek, cukor, 1 tk. őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel amivel éppen összeáll. Kétfelé vesszük, két lapot sodrunk. Az egyik lapot tepsi aljába fektetjük.
A krémhez megfőzzük a két csomag pudingport fél liter cukros tejben, még forrón hozzákeverjük a tejfölt és még melegen a tepsiben levő tésztára öntjük. Befedjük a másik lappal, letapogatjuk, villával megszurkáljuk, majd megsütjük.
Mielőtt készre sülne, megkenegetjük olvasztott cukor és fahéj keverékével.
Kihűtve szeleteljük.
Készíthetjük úgy is, hogy miután kétfelé vettük a tésztát, fóliába csomagoljuk, fél órára hűtőbe tesszük majd nagy lyukú reszelő át a tepsibe reszeljük, ráöntjük a krémet, ráreszeljük a másik adag tésztát és sütjük.
Fahéjas cukor helyett megszórhatjuk a tetejét porcukorral vagy bevonhatjuk csokoládéval is.
A tojást a cukorral elkeverjük, majd az összes többi hozzávalót beletesszük, és robotgéppel összekavarjuk. A lisztet lassanként adagoljuk hozzá, csak annyit, amennyit felvesz, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a porcukorral, 13 ek. vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és kakaót. Sütőpapíros tepsibe (37 x 27 cm) öntöm, 180 fokon...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű--A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes