1 kg burgonya,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db pritaminpaprika,
fél ek. só,
2 ek. kristálycukor,
3 ek. 10%-os ecet,
2 ek olivaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .
A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Télen mirelitpaprikából készítem, hideg víz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.
Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.
Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.
A meghámozott almát és répát reszeljük le – a répát kis lyukú reszelőn, az almát nagyobb lyukú reszelőn. Keverjük össze, locsoljuk meg citromlével. Csorgassunk rá mézet, majd szórj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, majd lecsöpögtetjük. A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, és 5 dkg vajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Piletinu skuhajte ili prepecite. Ohlađenu nasjeckajte na kockice. Makarone skuhajte, procijedite i ohladite.Luk, češnjak, paradajz narežite na male kockice, dodajte procijeđeni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól kikeverjük, kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű