Családireceptkönyv.hu

Ribizlis sült túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
a tésztához:
22 dkg liszt
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
14 dkg vaj
1 tojás
a töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja reszelve
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
a díszítéshez:
kb.20 dkg ribizli
1 csomag piros tortazselé (nálam 1 zacskó Alsa málnás gyümölcszselé)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom.
Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg a töltelék készül.
A töltelékhez valókat egy tálban a botmixerrel krémesre keverem és a tésztára töltöm. 170 fokon kb. 50-60 percig sütöm.
Hagyom kihűlni, majd a tetejére szórom a ribizlit és leöntöm a zacskó lévő leírás szerint elkészített zselével.
Hűtőbe teszem, míg a zselé megszilárdul.

Ribizlis sült túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszkrémes kekszes finomság
Kókuszkrémes kekszes finomság

A kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Almás-mákos zabpelyhes süti
Almás-mákos zabpelyhes süti

A zabpelyhet az olajjal mákkal a 3evk joghurttal narancs levével és héjával majd az almával összekeverem, a három tojást ketté választom, a sárgájába belekeverem az 1 pohár joghurt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksztekercs
Keksztekercs

A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Elkészítjük a pudingot a 10 dkg vajjal e...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krémes álom
Krémes álom

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk