Hozzávalók:
a tésztához:
22 dkg liszt
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
14 dkg vaj
1 tojás
a töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja reszelve
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
a díszítéshez:
kb.20 dkg ribizli
1 csomag piros tortazselé (nálam 1 zacskó Alsa málnás gyümölcszselé)
A tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom.
Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg a töltelék készül.
A töltelékhez valókat egy tálban a botmixerrel krémesre keverem és a tésztára töltöm. 170 fokon kb. 50-60 percig sütöm.
Hagyom kihűlni, majd a tetejére szórom a ribizlit és leöntöm a zacskó lévő leírás szerint elkészített zselével.
Hűtőbe teszem, míg a zselé megszilárdul.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,ha nem akarna összeállni,akkor egy kis tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krém készítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és sót. Ezekből a hozzávalókból közepesen lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű