1kg gluténmentes liszt
100g xilit
100g margarin
1/2 l tej
40g élesztő
2 sárgája
1ek méz
+lekenéshez 1 egész tojás
+xilit és fahéj
Az élesztőt a mézzel és kevés tejjel felfuttatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és addig dagasztjuk, míg össze nem áll. Fél órán át kelesztjük, majd nyújtjuk és töltjük.
180 fokos sütőben készre sütjük.
Gyúrt tésztafajtákhoz sorolandó ez a recept. A következő módon járunk el: zsírt, porcukrot, tojást felverjük. Ehhez a 3 kanál lisztet hozzáadjuk. Tovább verjük. Dolgozzuk össze a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. 2. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál méz, 2 egész tojás, 8 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Gőz fölött felfőzzük és még melegen hozzáadunk 40 – 45 dkg finomliszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőporos lisztet átszitáltam és beletettem a sót. A túrót villával összenyomkodtam, hogy ne legyen darabos. Hozzáadtam a tojást, a citromot és a kétféle cukrot. A túrót össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű