1kg gluténmentes liszt
100g xilit
100g margarin
1/2 l tej
40g élesztő
2 sárgája
1ek méz
+lekenéshez 1 egész tojás
+xilit és fahéj
Az élesztőt a mézzel és kevés tejjel felfuttatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és addig dagasztjuk, míg össze nem áll. Fél órán át kelesztjük, majd nyújtjuk és töltjük.
180 fokos sütőben készre sütjük.
A leveles tésztát vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Az almát pucold meg, és vágd kis darabokra. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle. Vékony lapok lesznek. A grízt a tejben sűrűre főzzük. Míg hűl, addig kikeverjük a margarint a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!! Ezután hűt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, végül a lisztet. Ezután pedig csomómentesre ke...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes