Családireceptkönyv.hu

Ropogós sült burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kisebb burgonya
3 ev. kanál olvasztott vaj
Toscana Kotányi fűszerkeverék

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöldfűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön szét.
A tepsit 190 fokra előmelegítjük, a burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
20 perc elteltével a burgonyát megforgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön

Ropogós sült burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
sajtos burgonya
sajtos burgonya

A burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos burgonyapüré
Habos burgonyapüré

A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni. Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan. Ha készen van, leszűrjük. Krumpliny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almapüré
Almapüré

Recept: A zöld-almát megfőzzük, mézzel, citromlével és fehérborral összeturmixoljuk. Sajttal és szőlővel tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk