egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
1 pohár 12%-os tejföl
1 tojás
15 dkg reszelt mozzarella
1 evőkanál reszelt parmezánsajt
só
1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a a parmezánt és a mozzarellát, egy evőkanálnyit félre teszünk, sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
1. A kimért tejet egy lábasban feltesszük forrni. (Ne legyen túl kicsi a lábas, mert még dagadni fog a kuszkusz.) 2. Amíg a tej felforr, kimérjük a kuszkuszt, és összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával). Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojást, a ketchupot, és a sajtot. A masszát összegy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz