egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
1 pohár 12%-os tejföl
1 tojás
15 dkg reszelt mozzarella
1 evőkanál reszelt parmezánsajt
só
1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a a parmezánt és a mozzarellát, egy evőkanálnyit félre teszünk, sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
Feltesszük a káposztát sós vízbe főni. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom szószt. Készítünk egy rántást "pirospaprikával" és besű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFrissen feltört kókuszdió felaprított húsát (lehet reszeléket is használni) forralva néhány percig főztem, majd langyosra hűtöttem és kétszer két percig turmixoltam. Leszűrtem. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű