Családireceptkönyv.hu

Svájci uborkasaláta télire


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 5-6 db 720 ml üveghez

1 kg vöröshagyma
4 kg uborka

A léhez:

2 db babérlevél
1 dl só
6-8 dl cukor
4-6 dl víz
4 dl 10%-os ecet
1 kávéskanál szalicil
1 kávéskanál borkénpor

Elkészítés:


1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük.
2. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráöntjük a hagymás uborkára. A felöntőlevet nem kell melegíteni, de a Na-benzoát nem oldódik hideg vízben, így a 6 dl vízből vegyünk el egy keveset, langyosítsuk meg, abban oldjuk fel a tartósítószert, úgy öntsük az uborkához.
3. Letakarva, hűvös helyen vagy hűtőben 24 óráig állni hagyjuk, időnként óvatosan megkeverjük.
4. Lazán üvegekbe rakjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne maradjon levegő az üvegben, színültig feltöltjük a lével, celofánnal lekötjük, tetejét rácsavarjuk és a végleges helyére tesszük.

Svájci uborkasaláta télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sültpaprika saláta
Sültpaprika saláta

A paprikákat megsütjük, a héját lehúzzuk. Akkor tudjuk könnyebben lehúzni a héját, miután kivettük a sütőből és hideg vízbe tettük néhány percre. Közben elkészítjük a salátalevet:...

Elkészítési idő: fél nap állniha
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes székely kovászos uborka
Tökéletes székely kovászos uborka

Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk